közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Wokos sült tészta gyömbérrel, ropogós zöldségekkel

2017. január 23. - Ediss

2017-01-17_18_41_20_1.jpg

Adag: 4 személy, Előkészítés: 15 perc, Főzés: 20 perc

Editől:

Hozzávalók:

  • Kevés olaj
  • 250 gr durum spagetti félbe törve, vagy kínai rízs tészta
  • 1db hagyma (felkockázva)
  • 1/3 füstölt vagy sima tofu (felkockázva)
  • 20 dkg szejtán vagy „vegán burizerhús” felkockázva
  • 1 db cukkini v  padlizsán felkockázva
  • Negyed fej káposzta felkockázva
  • szójaszósz
  • Magok: napraforgó és szezám
  • Fűszerek: fokhagyma, gyömbér, kurkuma, curry, citromfű

Elkészítés:

Felteszem a tésztát főzni, ha rízs tésztát használok, akkor csak langyos vízbe áztatom.

Az olajon megpirítom hagymát, tofut, és burizert, vagy szejtánt, amikor már pirul, meglocsolom egy kis szójaszósszal. Jöhet a reszelt gyömbér, fokhagyma,tovább kevergetem. Beleteszem a felkockázott káposztát, cukkinit,megszórom a magokkal. Kurkumával, curryvel színezem.

Ha kész a tészta, óvatosan hozzá adagolom több részletben (a hosszú spagettit félbe töröm, úgy könnyebben keveredik a többi zöldséggel ) Pici vizet adok hozzá. Addig sütöm, amíg  megpirul a tészta.

Ilyenkor jól jön még kevés fokhagyma, díszítésnek apró kockára vágott paradicsom, és a tetejére újra szezámmag.

Akkor finom igazán, ha van egy kis szaftja.

Jó Étvágyat!

 2017-01-17_18_39_30.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr9012147925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.