közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Tepsis sültburgonya majonézes céklával és pirított savanyúkáposztával

2017. január 22. - Zsokriszta

image-0-02-05-ad0353a5b0f48f2e750c34bc79dd42dd4e739f893290c6978ede0eb8a6fed27e-v.jpg

Erzsi receptje:

A burgonyákat héjastól jól megmossuk, majd egy éles késsel minél vékonyabbra beírdaljuk úgy, hogy ne vágjuk el a burgonyákat.Olívaolajat, sót, és ízlés szerinti fűszereket összekeverünk, majd bekenjük a burgonyákat úgy, hogy a vágott résekbe is kerüljön. 200 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Így is nagyon finom, de aki szereti a növényi sajtot, tűzdelhet a kis résekbe.

A céklát megpucoljuk, és egészben feltesszük főzni pici sóval és egész köménnyel. Ha megfőtt felkockázzuk, növényi majonézzel keverjük, és hűtőbe tesszük.

A savanyúkáposztát kicsit kinyomkodom, megvágom, és olajon pirítom. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr712146351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.