közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Karottás -zellerkrémleves tökmagolajjal, pirított zsemlekockával

2017. január 22. - Zsokriszta

image-0-02-05-1cba20ffa170d843fcc413a9993cf8a78fb1ed02d6024d913af20616357c2cdd-v.jpg

Erzsi receptje:

1 nagy gumó zellert, 3 kis fej vöröshagymát, 3 szál sárgarépát, 2 db kisebb burgonyát és 3 gerezd fokhagymát megtisztítunk, megmossuk, majd nagyobb darabokra felvágjuk. Lábosban 2-3 evőkanál olajon a hagymát, fokhagymát 1 -2 percig pirítjuk, rátesszük a többi hozzávalót , majd felengedjük kb. 1-1.5 liter vízzel, majd főzzük. 

Ízesítése: só, zöldbors, vegamix, őrölt szerecsendió. Amikor minden összetevő puha, botmixerrel pépesítem 4-5 kanál kukorica tejporral elkeverve. Ez így is nagyon finom, ha valaki energiadúsabb levest szeretne, lehet valamilyen növényi tejszínnel is turmixolni. Tálaláskor tökmagolajat, pirított zsemlekockát, magvakat adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr912146331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.