közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Farsangi fánk variációk

2017. január 22. - Zsokriszta

20170122_133513.jpg

50 dkg liszt, 5 dkg margarin olvasztva, 10 dkg nádcukor, 3 dl növényi tej, 3 dkg élesztő, csipet só

( A recept forrása a Napfényes süteményes receptkönyv)

A lisztet a nádcukorral és a csipet sóval elkeverem, közben a langyos növényi tejben felfuttatom az élesztőt, majd összekeverem a liszttel. (ha nagyon ragacsos a tészta, kissé beolajozom a kezem, úgy könnyebben át tudom gyúrni.) Kelesztem legalább 40 percig.

A kelesztés után újjnyi vastag karikákra szaggatom pogácsa szaggatóval, és egy olajos deszkán kissé hagyom még kelni a szép fánkocskákat. Ez nem több idő 10 percnél. 

Magasfalú edényben bő olajban sütöm mindkét oldalát pár percig. Lekvárral, porcukorral tálalom. 

Lyukacskát is tehetsz a fánk közepébe, amibe tálalásnál a lekvárt belecsurgathatod, eképp:

Amelyik oldala pihentetésnél a teteje volt, az az oldala kerüljön az olajba alulra, miután ujjunkal lukat tettünk bele. Az első felének sütésekor lefedjük, utána nem kell.

 

Rózsikától:

Farsangi fánk hozzávalók:

60 dkg Tönköly fehérliszt
1 kk vaniliáscukor
2 ek olaj
1 cs vegán élesztő

Élesztőt felfuttatom, langyos vízzel ruganyos tésztát készítek. Aztán meleg helyen kelesztem kb. 1órát. Kinyújtom kb. 3 cm vastagra és formával kiszúrom. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnàra sütöm.
A végén porcukorral meghintve lekvárral vagy vaníliasodóval tálalom.
Aki édesebben szereti a tésztába tehet még cukrot.

Jó Étvágyat!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr5412146379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.