közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Rózsaszirmos jégsaláta

2017. január 10. - Ediss

image-0-02-05-3f6c5569a88e4e4beb956f9235d26423aebde63840c2e93deee810253308242d-v.jpgDorkától:
Öntet:
Szójaszósz/ só
Cukor/méz/agave szirup
Citromlé/almaecet
Hidegen sajtolt napraforgó olaj
Víz mindezek oldására, elkeverésére

A salátát kézzel tépdelem, így kevésbé barnul
A nyáron leszedett rózsaszirmot vagy fűszeresnél kapható vegyszermentes rózsaszirmot kissé összemorzsolom.
A salátát tálba rendezem és leöntöm a citromos öntettel majd korianderrel és rózsaszirommal megszórom.
Amíg àll addig Chia magot és lenmagot pirítok, majd ezekkel óvatosan elkeverem.
A rózsa illata a citrom fanyarsága és a mèz ízeket fokozó édessège csodálatosan harmonizál minden egyszerű ízű salátafélével mint a jég-, endívia-, ruccola-, vagy római saláta.

Jó Étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr6612114969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.