közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Sárgarépa torta

2017. január 02. - Ediss

15857084_1377636205589446_2037867898_o.jpg
Esztitől:

Hozzávalók:

4 dl liszt
12 dl reszelt s.répa
1 kk fahéj
3 dl nádcukor - én most lágysötéttel csináltam
1,5 dl olaj
2 marék mazsola
2 marék pörkölt darabos dió
2 kk szódabik. - ezt én citrommal kipezsegtettem
pici só

Egyszerű, csak a répa reszelése tűnik elsőre lassúnak, de nem az. :)

Jó Étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr1512091993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desztenye 2017.02.21. 14:51:49

Az a jó ebben a sütiben, hogy egyszerű, gyors, egészséges, elronthatatlan - de tényleg - és annnnnyira nagggggyon finom, hogy nincsenek rá szavak. Ez mind egyszerre. Kell ennél jobb ajánló hozzá?
Ha épp nincs poharad vagy mérőedényed hogy kimérd a sárgarépa mennyiségét, akkor elég ha 3-3,5 vastag sárgarépát lereszelsz apró lyukú reszelőn. Gyorsan megvan. Ez a legmacerásabb rész ugyan, de a többi már gyerekjáték.
A szódabikarbónát külön kis edénykében/pohárban jobb pár csepp citromlével kipezsegtetni mielőtt belerakod a masszába. Ha lehet, a legvégén add hozzá.
És igen, jól látod. Nem kell hozzá víz. Az olaj és a répa együttvéve kellő nedvességet ad a masszának, ami egy darabosabb-cupákosabb valami lesz a végére, ne valami folyós piskótatésztát várj tőle. Ő nem ilyen. :)
Feltétlenül pirítsd meg a diót! Ne spórold le ezt a részt! A pörkölt dió íze fontos ízösszetevő. A süti mennyei íze függ tőle. :)
Ja. És ezt ne tűpróbáig süsd, mert ennél a sütinél alaptulajdonság, hogy nedvesebb marad a belseje. Végül is mit vársz egy répától? Pláne ha hármat is belereszeltél. :D Ha szép barna-piros a teteje akkor kész.
Jó sütést!