közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Kalács variációk

2017. január 02. - Ediss


aprosef-fazis_foto-husveti_kalacs-1196.jpgDorka kalácsa:

50dkg tönköly fehér liszt, 1/2élesztő, 15 dkg cukor, 1dl olaj vagy 15 dkg margarin felolvasztva. Kukoricatejpor/ kókusztejszín/yofu/rízstej Vanília 1/2citrom héja, karob ha fonott kalácsot akarsz.

 Az élesztőt 1ek liszt és cukor társaságàban felfuttatod. Az összetevőkkel kevered annyi folyadékkal hogy puha, nem ragadós tésztát kapunk.

Pihenteted 1 órát és újra átgyúrod. Ha fonott kalács lesz akkor három részre szeded és fonod. Vagy négyes fonás is lehet.

Ha karobos részt is akarsz az egyik szálba bele kell gyúrni a karobport. Fonás után fél óràt pihenteted melegben a kivajazott tepsin. Aztán 160-180 fokon pirosra sütöd.

 Sáfránytól szebb és finomabb lesz!!! 

Négyes fonás online :)  https://youtu.be/qUhgNUhxjoQ

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr3412090795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.