közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Nádmelaszos süti

2017. január 01. - Ediss


image-0-02-05-15d04e64e8e56baa38a66396a695ece94c5d5705336f20340146f6e434e7e36a-v.jpgEszter küldte:

2 ek margarin
1/4 csésze nádcukor (a csésze pontosan 2 dl)
1 tojásnak megfelelő pótlék (1 ek őrölt lenmag kb. 2-3 ek vízzel összekeverve), talán ez el is hagyható
fél csésze melasz (piros konzerv a Biorganiktól)
1 csésze liszt
1 tk sütőpor
1/4 tk őrölt gyömbér
1/4 tk őrölt fahéj
1/8 tk só -ez kb. 3 csipet volt nálam
fél csésze forró víz

Először összekeverem a margarint, cukrot, aztán a 'tojást' és a melaszt. Majd hozzáadom az összekevert szárazanyagokat és víz folyamatos hozzáadásával keverem, keverem, míg piskótasűrűségű nem lesz. Ez az adag egy 25x25-ös tepsihez való, ezért én ennek a 4x-esét készítettem el egy nagy jénaiban. Az pont egy doboznyi melasz.
180 fokon 30 percig sütöttem. Isteni finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr2912093875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.