Eszter küldte:
2 ek margarin
1/4 csésze nádcukor (a csésze pontosan 2 dl)
1 tojásnak megfelelő pótlék (1 ek őrölt lenmag kb. 2-3 ek vízzel összekeverve), talán ez el is hagyható
fél csésze melasz (piros konzerv a Biorganiktól)
1 csésze liszt
1 tk sütőpor
1/4 tk őrölt gyömbér
1/4 tk őrölt fahéj
1/8 tk só -ez kb. 3 csipet volt nálam
fél csésze forró víz
Először összekeverem a margarint, cukrot, aztán a 'tojást' és a melaszt. Majd hozzáadom az összekevert szárazanyagokat és víz folyamatos hozzáadásával keverem, keverem, míg piskótasűrűségű nem lesz. Ez az adag egy 25x25-ös tepsihez való, ezért én ennek a 4x-esét készítettem el egy nagy jénaiban. Az pont egy doboznyi melasz.
180 fokon 30 percig sütöttem. Isteni finom!