közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Dorka töltött káposztája

2016. december 23. - Ediss

image-0-02-04-c68c9a2e2337e702b297ceac4aa624f595deafe32dba17d2fb0bad8c27e9fdb9-v.jpgHozzávalók:

1 nagy fej savanyú káposzta
30 dkg vágott savanyú káposzta
20dkg szejtán
1 gabona gömbőc( elhagyható)
1füstölt tofu
20 dkg árpa
Füstölt piros paprika
Piros paprika
Rozmaring ág
Pici só
Bors
Babérlevél
Majoranna
Kömény mag
Hagyma
Fokhagyma

Hagymát megdinszteled
Rászórsz pár szem borsot, 2 babérlevevelet, majorannát, 2ujjnyi vízzel felöntöd és vágott kàposztát teszel rá.

A nyers szejtánt összedolgozod fél gömbőccel egy tofuval, a babérlevél kivételével porított fűszerekkel és zúzott fokhagymával.

A káposztalevél erét kivágod, megtöltöd egy adag töltelékkel az ép vége felől.
Két oldalát ráhajtod a kupacra és feltekered szorosan.
A töltelékeket szorosan az edénybe helyezed.
Felöntöd vízzel hogy éppen ellepje, fűszerezed újra mindennel  tetejére vágott káposztát és egy ágacska rozmaringot teszel.

Felforralod majd lassú tűzön főzöd. Legjobb cserépedényben.
Minél többször melegíted újra annál finomabb.
A harmadik napon a legjobb.
Kb 1-1,5 óra a főzési idő.
Lehet római tálban sütőben is készíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr6612069333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.