közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Mogyorószósz Jucitól

2016. február 09. - Zsokriszta

mogyoroszoszos_ravioli.jpg

Hozzávalók:

  • 1 zacskó pörkölt sósmogyoró (320 g-os kiszerelés)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb.3 ujjnyi friss gyömbér
  • 10-12 cm póréhagyma felszeletelve apróra
  • 1 db pritamin paprika
  • szójaszósz ízlés szerint
  • citrmlé ízlés szerint

 

 

A fokhagymåt öszze nyomva és a gyömbért lereszelve elkezded pirítani. Éppen csak egy picit illatozik, hozzá teszed az apróra vágott póréhagymát.Kicsit sütögeted őket együtt, mondjuk úgy 4 prcig, maj a pritamin paprikát felkockázva szintén hozzáadod.
Ezután jön a mogyoró. Hozzáadjuk a mogyorót, és átforgatjuk az összes összetevőt pár percig.
Ezután leveszed a tűzről, és össze turmixolod.  Citrom és szójaszósz kerül még bele, de már folyamatos kóstolgatás mellett, hogy igazán finom legyen. Esetleg víz kerül még bele, hogy szabályozd a sűrűséget.(A szósz sűrűségén is változtathatsz, én a képen látható szószt kedvelem..)
Nagyon vigyázz a szójaszósszal, mert a mogyoró is sós!!!
Fogyasztható magában, salátához, gnocchira vagy raviolira, tésztára is.
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr418372682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.