Egy újabb kedvenc :)
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt (fele fehér, fele teljes kiörlésű)
- 1 sütőpor,
- 30 dkg margarin
- 18 gr só
- 50 gr darált szezámag
- víz, hogy gyurható legyen
- reszelt sajt
A hozzávalókat összegyúrjuk, állni hagyjuk 1 órát hütőben folpackba csomagolva vagy egy éjszakára teraszra tesszük egy fazékban. Ezután nagyon vékonyra kinyújtjuk (max 1/2 cm), tetejét megkenhetjük risztejes Alsan növényi vajjal, és végül megszórjuk reszelt sajttal a tetejét, majd rudakra vágjuk és sütőben aranybarnára sütjük. A szezámmag helyett rakhatunk bele napraforgómagot vagy lenmagot is. Tetejét megszórhatjuk nagyobb szemű sóval is.
Nagyon finom! :)
Jó étvágyat!